Daniel Riazat. Foto: Peter Dahlkvist
Falun

19-åring ny ordförande i skolnämnden

Falun får en rekordung nämndordförande. 19-årige vänsterpartisten Daniel Riazat har fått förtroendet att leda skolnämnden de fyra kommande åren. Nya kommunalråd vid maktskiftet blir Jonny Gahnshag och Susanne Norberg.

Den nya regeringen för Falun har presenterats. En överraskning är att 19-årige Daniel Razat blir ordförande för skolnämnden.

--Jag känner mig hedrad över förtroendet att sitta i den kanske tyngsta nämnden, förklarar Daniel Riazat. Jag ska se till att förtroendet inte sviks, utan göra ett så bra arbete som möjligt.

Daniel Riazat ser stora frågar framför sig att arbeta med.

– Vi vill stoppa mycket av de nedskärningarna i skolan, betonar han.

– Jag vet att mycket är beroende av ekonomin och vad det finns för resurser att fördela, men jag vill att de ska fördelas rättvist och att elever och lärare inte ska känna att de kommer i kläm.

Kommunalråd blir de två socialdemokraterna Jonny Gahnshag och Susanne Norberg.

– Jonny får ta det mer utåkriktade arbetet, medan jag ska mer arbeta med inre verksamheter som personal- och verksamhetsutveckling, förklarar Susanne Norberg arbetsfördelningen.

Berit Nykvist från Socialdemokraterna blir Faluns första kvinnliga ordförande i byggnadsnämnden och Miljöpartiet får också en nämndordförande med Richard Holmkvist i miljönämnden.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".