Personalen fick Vinäs industrier att blomstra

Det rapporteras nästan dagligen om industrier som läggs ner eller flyttas utomlands på grund av dålig lönsamhet i Sverige - ofta med avskedanden av personal och personliga tragedier som följd. Men det behöver inte gå så illa. När Moraföretaget Vinäs Industrier gick i konkurs för ett och ett halvt år sedan valde tio personer ur personalen att med hjälp av banklån gå in och köpa företaget och ta över driften.

Det har gått bra för Vinäs Fönsterindustri, som företaget idag heter. Nya satsningar har gjorts med hjälp av banklån för att kunna erbjuda ett större sortiment fönster än tidigare.

Men trots att personalen jobbar övertid de här veckorna för att leverera beställda fönster i tid är livet som företagare inte någon dans på rosor.
Delägarna Göran Hedlund och Ingvar Ehn berättar för Dalanytt att de tycker att det har gått bättre än väntat sedan övertagandet, men har tvingats lägga ner mycket tid på arbetet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".