EU-kritisk s-politiker kan uteslutas

Med största sannolikhet så kommer Therese Rajaniemi från Hofors att uteslutas ur Socialdemokraterna. Orsaken är att hon ställer upp för organisationen EU-motståndarna som kandidat inför EU-parlamentsvalet.

- Jag är ju socialdemokrat i själ och hjärta så självklart kommer det att kännas, säger Therese Rajaniemi. Men samtidigt måste jag kunna sej mig själv i spegeln och jag är EU-kritiker och det är vad jag står för.

Hon tycker att den eventuella uteslutningen visar på att det är lågt i tak hos Socialdemokraterna.

Ett förslag om uteslutning torde vara oundvikligt, står det i ett brev från socialdemokraterna i Hofors till Therese Rajaniemi.

Anledningen är att hon kandiderar till EU-parlementet för EU-motståndarna. Det är en hastigt ihopsatt grupp människor från olika partier som ställer upp i EU-valet men som inte vill kalla sig för ett parti.

Men ett parti är det enligt socialdemokraternas partisekreterare Lars Stiernkvist. Om Therese Rajaniemi stannar kvar i EU-motståndarna så kommer hon att uteslutas ur Socialdemokraterna säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".