Sjukpenning drogs in för mamma till cancersjuk pojke i Borlänge

När Anita Back från Borlänge fick beskedet att hennes 11-årige son hade leukemi slutade det mesta att existera och hon blev sjukskriven. Men att hon skulle må dåligt när sonen var sjuk förstod inte Försäkringskassan som drog in sjukpenningen.

- Jag blev ju sjukskriven och när det skulle förlängas för april och maj så blev det problem med Försäkringskassan, berättar Anita Back. Och som jag mådde kunde jag inte gå ut och jobba då.

Beskedet hon fick från Försäkringskassan sa enligt Anita Back att det stod alldeles för mycket om sonen och hon därför inte själv kunde bli sjukskriven. Istället skulle Anita Back använda de 120 dagar som finns för vård av sjukt barn.

- Det finns ett glapp för den grupp som har barn som är sjuka under en längre period och där räcker inte de 120 dagarna, säger Sven Bodevik på Försäkringskassan Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista