Få småföretagare vågar nyanställa

Långkonjunkturen för småföretagen i länet ser ut att vara över, men det finns fortfarande hinder för tillväxten. Det visar den så kallade Småföretagsbarometern som Företagarna i Dalarna har presenterat.

Småföretagarna har fått rankat hindren för tillväxt. I Dalarna tycker man att det är arbetsrätten som är det största hindret, ett annat är att småföretagarna inte vill väx och nyanställa.
Karin Torneklint på Företagarna i Dalarna tror att det handlar om sjuklönefrågan, att företagarna är rädda att nyanställa för att det blir för dyrt att betala den tredje sjukveckan.
Det här känner Maria Imre Andersson igen. Hon driver ett företag som tillverkar handikapputrustning i form av bilder och tillbehör för barn som inte kan prata. Hon har funderat på att anställa fler men hon tycker att det är för mycket besvär kring anställning och att det kostar för mycket med arbetsgivaravgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".