1 av 2
Fredrik Mattsson och Sarah Persson kom från Sveg till Demokratidagen i Mora för att få idéer att ta med hem. Foto, Stefan Ubbesen.
2 av 2
Elisabeth Karlsson och Maria Törnqvist-Kullberg från Upplands Bro inspirerades av Demokratidagen i Mora. Foto, Stefan Ubbesen.
DEMOKRATIDAG

"Vi gör action av saker"

"Det här ska vi prova hemma!"
1:34 min

Idag genomfördes årets upplaga av Demokratidagen i Mora. En dag som är en av anledningarna till att Mora tidigare i år utsågs till Årets Ungdomskommun 2010 av statliga Ungdomsstyrelsen.

– Vi ska hit och kolla hur vi kan förbättra våra ungdomsverksamheter i Sveg, säger Fredrik Mattson från Svegs kommun i Härjedalen.

– Vi har fått höra att Mora har en bra kommun och då kommer vi få egna idéer. Jag är skickad från min ungdomsgård men jag har aldrig sysslat med det här tidigare, berättar Sarah Persson, även hon från Sveg.


Åke Nyström är ungdomssamordnare i Mora och han är stolt över vad man åstadkommit i kommunen.
– Vi är unika med det här jobbet, just det här att vi gör action av vad man tycker, säger Åke Nyström.


På Demokratidagen fanns folk från olika håll i Sverige och många av dem ville ta med sig detta hem, bland annat Elisabeth Karlsson och Maria Törnqvist-Kullberg från Upplands Bro, som var imponerade.
– Det här vill vi ta med oss hem och prova!

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".