Dags för Stora Daldansen

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av Stora Daldansen i Mora. En dansfestivalvecka som avslutas med en uppmärksammad balettävling för unga dansare. 34 unga flickor och pojkar från de nordiska länderna deltar i tävlingen.

Att vinna balettävlingen i Mora har blivit något stort under de 17 år som festivalen funnits. Tävlingen har också utvecklats till en hel dansvecka, där Moras egna danselever på olika nivåer får visa upp sig.

I år blir det också extra glans över evenmanget eftersom de båda premiärdansarna Silja Schandorff och KennethGreve vid kungliga danska baletten visar upp sig bara någon vecka efter det att de dansat för det danska kronprinsparet som ju gifter sig i veckan.

Med på dansfestivalen brukar också alltid vara en grupp dansare som nu är okänd, men som kommer att bli känd - i år är det Vingar/Mabawa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista