Hockeyskola i Mora utan lokal

Ombyggnationen och upprustningen av Mora Ishall ställer till problem. I går eftermiddag fick Malte Steen som driver Steens Hockeyskola i Mora Ishall beskedet från Mora Kommun att man bryter det hyresavtal som finns för sommarens hockeyskola.

På grund av ombyggnaden kan man inte ha någon verksamhet i ishallen under sommaren.

Idag är osäkerheten stor vad som händer med hockeyskolan som under sex veckor med start 19 juni har lockat över niohundra anmälda elever.

- För ishockeyskolan är det här ödesdigert, säger Malte Steen som driver hockeyskolan. Jag kommer att göra allt jag kan för att minimera skadorna som det kan innebära att behöva flytta till Älvdalens ishall.

Han påpekar även att det kan skada hans anseende gentemot gästerna som ska komma som förmodligen redan bokat stugor i Mora.

Malte Steen förutsätter att han får ekonomiskt stöd och hjälp av kommunen som behövs för att genomföra hockeyskolan på ett bra sätt i Älvdalen.

- Skulle det värsta skeendet ske och Älvdalen inte kan ta emot oss då går jag i konkurs, säger Malte Steen. Då vet jag inte vad jag ska göra - då är tolv års arbete borta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista