Fyra åtalade för flera fall av olaga hot

Fyra personer i åldarna 20-24 år har i dag åtalats vid Falu tingsrätt misstänkta för en rad brott.
Det handlar bland annat om olaga tvång med vapen, flera fall av olaga hot, utpressning och narkotikabrott.

Det är tre män och en kvinna som åtalats och de är från Borlänge och Falun. Männen som är häktade misstänks bland annat för att ha tvingat en person i Borlänge att sätta sig i en bil, och åka med i bilen och visa vägen till en bostad.
Under färden har mannen som utsatts för dödshot haft en kniv riktad mot sig.

Den åtalade kvinnan misstänks ha främjat det olaga tvånget. Det var hennes bil som användes och det var också hon som var chaufför.

Två av de häktade männen åtalas också misstänkt för grovt olaga hot. Det hotet har bestått i att de vid ett annat tillfälle riktat ett skjutvapen eller möjligen en vapenattrapp mot en man och en kvinna på en adress i Borlänge.
Brottet bedöms av åklagaren som grovt eftersom dom hotade utsatts för akut livsfara.

En av männen åtalas också för andra fall av olaga hot, och dessutom ska han stå till svars för såväl utpressning som försök till utpressning.

Bland annat misstänks han för att ha tilltvingat sig 5 000 kronor från en en man genom att i telefon hotat att döda honom eller hans familj.

Två av männen ska också stå till svars för narkotikabrott.

Det är totalt 15 olika brott som som dom fyra åtalade ska stå till svars för vid Falu tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".