Scania i Falun vill anställa fler kvinnor

Scania axlar i Falun anställer en normal månad fyra eller fem personer. Nu vill Scania att fler av de nyanställda ska vara kvinnor. I dag är nämligen bara ungefär var tionde Scaniaanställd i Falun kvinna.
Därför bjöd Scania och arbetsförmedlingen tillsammans in 300 arbetslösa kvinnor i åldrarna 20 till 55 till två informationsträffar i går.
Scanias mål är att nyanställa sju till åtta kvinnor.

– Men det målet når man inte genom att bara annonsera på vanligt vis, säger Maria Lönnberg, personalman på Scania i Falun.
Hon säger att det finns många fördomar kring att kvinnor inte passar inom industrin och att informationsträffarna är ett sätt att visa att Scania är en arbetsplats även för kvinnor.
Och tydligen lyckades de föra fram sitt budskap till 73 av de 95 som kom till träffen. Dom anmälde sig nämligen till det studiebesök på Scania som blir nästa steg. De som gillar vad de ser då kan sedan få en praktikplats och sedan kanske fortsätta i en utbildning i höst. Slutligen kan det bli tal om en anställning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista