Fortsatta turer kring friskolan i Malung

Malungs kommun ska invänta en del kompletterande handlingar från Malungs Friskola innan man yttrar sig till Skolverket om friskolans begäran om kommunala bidrag. Det beslutade Malungs kommuns arbetsutskott vid sitt sammanträde i går.

Det är en grupp föräldrar som vill ansöka om att starta en friskola när Kyrkskolan och Idbäcksskolan läggs ned.
När alla handlingar har kommit in till kommunen ska ärendet gå till Barn- och Utbildningsnämnden för beredning, och därefter ska kommunen yttra sig till Skolverket.

Men socialdemokratiska kommunalrådet Kurt Podgorski är inte odelat positiv till tanken på att en friskola ska starta som ersättning.
– Jag är inte alls principiellt emot friskolor, men om man startar en friskola i protest mot besparingar inom skolområdet så kommer ju den nedlagda skolan igen i annan form nämligen som friskola.
Det omintetgör det besparingseffekterna och då måste vi spara någon annanstans i stället, och vi vill undvika att komma i en sådan situation, säger Kurt Podgorski.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".