ishockey

Leksand vände pinsam start till seger

Ken Olimb: ”Andra halvan riktigt bra”
1:47 min

En bedrövlig inledning av Leksand och underläge med fyra mål efter halva matchen, blev till slut en kokande arena när Ken-andre Olimb avgjorde på övertid. Leksand vände alltså och vann till slut mot nästjumbon Tingsryd med 5-4 efter förlängning.

Leksand fick en bedrövlig start på matchen mot Tingsryd.


Blekt hemmalag
Efter 20 minuters spel hade gästerna 3-0 mot ett blekt och förvirrat hemmalag.

När Leksand dessutom tappade pucken framför egen målbur och det blev 0-4 så var tillställningen direkt pinsam att titta på från en blåvit synvinkel.


Dominerade tredje perioden
Men Leksand visade moral och spottade upp sig.

Ken-Andre Olimb, som reducerade till 1-4 i mitten av andra perioden, gick i täten och hade stor del i vändningen med sina tre mål.

I den andra perioden kom också 2-4 av Eric Moe.

Leksand tog över mer och mer och dominerade den tredje perioden, där man vann skottstatistiken med hela 16-1 (47-17 totalt).

David Åslin, som var riktigt rapp på skridskorna, gav LIF ytterligare positiv energi när han slet sig framför målet och med en backhand vispade in Leksands tredje mål, drygt en minut in i perioden.

Hemmalaget fortsatte sedan att rada upp farliga målchanser. Ken-Andre Olimb satte dit kvitteringen efter några delikata finter och en snygg framspelning av Eric Moe.


Segern till Leksand
Ända in i slutet tryckte Leksand på för ytterligare mål, men lyckades inte få in ytterligare en puck innan slutsignalen.

Men det behövdes bara ett skott i förlängningen innan segern gick till Leksand, ett distinkt slagskott från Olimb som letade sig in i Tingsrydkassen.

Leksand, som har kritiserats för sitt powerplayspel tidigare, gjorde den här kvällen hela tre mål i den spelformen.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".