Innebandy. Foto Claudio Bresciani, Scanpix.
INNEBANDY

Full pott för Mora och Falun

2:20 min

Både KAIS Mora och IBF Falun vann sina matcher i elitserien i innebandy igår. KAIS slog Dalen med 8-1 och IBF Falun segrade över Örnsköldsvik med 8-5.

KAIS Mora fortsätter att övertyga. Toppmötet mot Dalen, som på förhand såg ut att bli en jämn kamp, slutade med utklassning.

Tre av KAIS mål spelades in av backen Elin Reinestrand. Två av målen kom i mitten av den första perioden, inom loppet av bara en och en halv minut. Efter det så spelade KAIS Mora i en klass för sig med ett rörligt spel och högt bolltempo. Segern blev till slut 8-1.

- Det brukar inte hända så ofta, men det är alltid kul att göra mål. Vi var taggade och när vi fick dit några mål i början så kände vi att det var vår match, sade Elin.

IBF Falun hade en desto trögare resa till segern. Laget började piggt offensivt, men hade stundtals en defensiv under all kritik. Örnsköldsvik fick göra mål på de flesta anfall och ledde efter två perioder.

Två snabba mål av IBF i början av den tredje perioden gjorde att Falun fick en större trygghet i spelet och kunde till slut vinna med 8-5.

- Vi spelade ganska dåligt i de två första perioderna och hittade inget lugn i spelet, men i tredje så fick vi stabilitet i det hela, sade Malin Dalbjer, som gjorde två av IBF:s mål.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista