Speedwaystjärna fast för rattfylleri

En av speedwayförarna i Masarna har tagits för rattfylleri. Det var efter segermatchen mot Luxo Stars i tisdags som föraren tog bilen efter att han varit ute och firat segern med övriga i klubben.

Efter speedway-matcherna i Avesta så arrangeras det så kallad ”After Speedway” på en bar inne i centrala Avesta. Den aktuelle föraren åkte dit efter matchen i tisdags och där firades segern gemensamt av förare och publik.

Efteråt satte han sig i bilen och körde i väg. Han stoppades senare av polis och utandningsprovet visade på en promillehalt över rattfyllerigränsen.

- Vi ska diskutera saken tillsammans med föraren, säger Masarnas ordförande Åke Johansson, som är bekymrad över händelsen.

”After Speedway” marknadsförs under Masarnas hemmamatcher. Publiken uppmanas att komma för att festa med förarna. Åke Johansson anser inte att det är fel.

- Det är ett sponsoråtagande vi har, och det behöver inte bli en efterfest. Det är upp till varje individ att välja hur mycket man dricker, säger han.

Det här är andra gången det händer ett rattfyllerifall i anknytning till Masarna. Förra gången var det en av klubbens ledare som satte sig i bilen efter att ha varit på ett speedwayevenemang på en bar i Avesta.

- Sånt här får inte hända. Vi måste prata om saken i klubben, säger Masarnas ordförande Åke Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".