Fem års näringsförbud för Malungsföretagare

De två företagarna bakom ett företag i Malung som ägnat sig åt bluffakturor och svarta löner dömdes idag av Mora tingsrätt till fängelse i ett år och två månader. De har också näringsförbud under de kommande fem åren.

De båda männen, en från Malung och den andre en Västeråsbo, har ägnat sig åt omfattande brottslig verksamhet i ett byggföretag.

De har i företaget haft personer anställda som fått svarta löner. För att dölja detta har byggföretaget betalat fakturor från andra företag. De i sin tur bedrev ingen verksamhet alls och har inte lämnat några deklarationer. I de bolagen har det suttit styrelsemedlemmar med kriminellt förflutet. I vissa fall hade de personerna inte en aning om att de satt i styrelserna.

Tingsrätten i Mora fann idag i sin dom att de båda männen gjort sig skyldiga till bokföringsbrott, grovt skattebrott och försvårande av skattekontroll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista