Rigmor Gustavsson, foto Jurek Holzer, scanpix.
PEACE & LOVE

Nya artister presenterades idag

Artisterna fortsätter att ansluta till Peace & Love 2011 och i det fjärde artistsläppet är det nu dags för tre genremässigt lite blandade akter i form av Christian Kjellvander, Branschen och Rigmor Gustafsson.

Christian Kjellvander släppte 2007 sitt tredje hyllade album I Saw Her From Here/I Saw Here From Her. Nyligen utkom plattan The Rough and Rynge, som även den hyllats rejält av kritikerna.

Branschen består av Caj Karlsson, Sanna Carlstedt, Johan Johansson, Dan Viktor och Frans Haraldsen. Konstellationen har näst intill aldrig stått på scen tillsammans tidigare.

Rigmor Gustafsson Quartet är en av Sveriges största jazzsångerskor. Hon har under 15 år turnérat och släppt album i eget namn, hon har studerat jazz i New York och vann 2008 en grammis i kategorin "Årets Jazz". Under 2011 släpps ett samlingsalbum som summerar hela Rigmors fantastiska karriär.

Åtskilliga fler artister ansluter innan festivalen startar och i morgon avslöjas en av huvudakterna.

Peace & Love 2011 äger rum mellan 28 juni - 2 juli i Borlänge.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista