Hans Erik West, läraren Ewa Dahlberg och eleverna David Steeen, Ida Bäckman och Olivia Bäckman.

Friskola i Orsa oense med kommunen

1:26 min

Skattunge friskola har inte betalat någon hyra till Orsa kommun under hela 2010 och är nu skyldiga över 113 000 kronor. Fastighetschefen i kommunen har gett upp om att få in pengarna och har nu överlämnat ärendet till politikerna.

– Vi trodde att vi hade kommit överens med kommunen om vad vi skulle betala för matsalen till exempel. Men sedan efter att flera månader har gått så hör en annan avdelning av sig och vill ha mer pengar, säger Hans Erik West som är ordförande för Skattunge friskola.

Friskolan protesterar alltså mot den hyra som kommunen vill ha för att summan är högre än den man kommit överens om när avtalet slöts. 

Nu har kommunens fastighetschef tröttnat på att vänta på pengarna och  istället lämnat över ärendet till politikerna.

Kommunalrådet, socaildemokraten Marie Olsson, bekräftar att alla avtal mellan friskolan och kommunen inte varit färdiga når skolan startade. Nästa vecka ska politikerna samlas för att lösa den situation som uppstått.
– Det gick lite snabbt när de skulle dra igång, så det har inte skrivits några riktiga hyresavtal. Men vi hoppas lösa det nu, säger Marie Olsson.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista