S-protester mot SJ

Fackförbundet Seko och socialdemokraterna i Dalarna tar nu strid för en bättre tågtrafik till och från Dalarna. I morse fick resenärerna på stockholmståget ta emot frukostpåsar och vykort med protester till SJ-chefen. Vänsterpartisten Leif Lindström tycker att vykorten ska skickas till den socialdemokratiske näringsmisnitern Leif Pagrotsky.

På perrongen stod bland annat socialdemokraternas distriktsordförande Peter Hultqvist, riksdagsman Per-Erik Granström och Sekos Ola Brossberg.

- Problemet är att det är för dåliga vagnar till Stockholm, det för dålig service många gånger och jag har fått många signaler om att resenärer tycker att SJ klassat ned Dalabanan, säger Peter Hultqvist.

Riksdagsmannen Per-Erik Granström tycker att han som riksdagsman gjort vad han kunnat för Dalabanan.

- Det är många som slåss om kakan och det är inte alltid man når de framgångar man vill, säger Granström.

Lokföraren och vänsterpartisten Leif Lindström är kritisk mot socialdemokraternas aktion.

- Det är fel adressat på vykorten. Det är inte till SJ-chefen man ska skriva utan till partikamraten, näringsminister Leif Pagrotksy, tycker han. 

SJ-chefen Jan Forsberg tycker att utvecklingen på Dalabanan går rätt håll med fler tåg och fler resenärer.

– Vi har bjudit in till möte måndagen den 7 juni för att fortsätta den konstruktiva dialog som redan inletts. Vi är alltid öppna för att tillsammans med lokala företrädare hitta bra lösningar för båda parter, säger SJs vd Jan Forsberg i en kommentar till den protestaktionen som i dag genomfördes i Borlänge.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista