ORIENTERING

VM-medaljör till Leksands OK

0:59 min

Helena Jansson har bland annat vunnit åtta VM-medaljer varav ett guld. Hon har dessutom valts till Sveriges bästa orienterare de senaste fyra åren. Nu har Helena Jansson skrivit på för Leksands OK.

I samband med orienteringsklubben Leksands OK:s traditionella tävling Skinkloppet i lördags så passade man på ett ordna ett varmt välkomnande av klubbens nyvärvade världsstjärna Helena Jansson.

Helena som bland alla sina meriter har åtta VM-medaljer, däribland ett guld, och hon var bara 0,7 sekunder från att vinna ännu en värlsmästartitel.

Dessutom så har hon valts till Sveriges Bästa Orienterare de senaste fyra åren, så att det är en väldsstjärna som skrivit på för Leksand OK är ju helt klart.

– När jag skrev en önskelista över vad jag ville ha i en eventuellt ny klubb så hade man det mesta i Leksand, säger Helena och räknar upp något av vad hon önskade sig.

– En familjär stämning, ett härligt gäng att träna och åka på tävlingar med, en elitsatsande kultur och få komma in i ett härligt tjejgäng som på sikt kan komma att bli riktigt, riktigt bra, det var sådant som jag hittade här i Leksand OK, berättar Helena Jansson.

Dalanytt
dalanytt@sr.se