Nationaldemokraterna polisanmälda

De sju riksdagspartierna i Falun har bildat en front gentemot nationaldemokraterna och sverigedemokratena inför EU-valet på söndag. Partierna har polisanmält Nationaldemokraterna för sabotage av valaffischer.

Partierna delar också valbyrå och turas om att vakta den.

- Förra året var det Sverigedemokraterna som tog chansen att lägga in sina valsedlar mellan Socialdemokraternas för att lura folk, berättar Lilian Eriksson, moderat politiker i Falun. Och i år har Nationaldemokraterna klistrat sina affischer över andras. Därför har vi polisanmält det hela.

Att partierna kan samarbeta över åsiktsgränserna förklarar hon med att sabotaget från de främlingsfientliga partiet inte i första hand är en politisk fråga utan handlar om hur man bedriver valkampanjen på ett dåligt sätt.

- Vi förlorar inte några röster på det här utan det är väl snarare så att folk blir upprörda över tilltaget, säger Lilian Eriksson. Jag kan bara beklaga att dom inte har bättre vett.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista