Orsa föredöme inom friskvård

Orsa kommuns personalsatsning Destination Orsa har väckt uppmärksamhet bland kommuner runtom i landet. Genom att aktiviteterna, som spinning, yoga och vildmarksturer, blandar personal från olika delar i kommunen hjälper de till att skapa en känsla av delaktiget i Orsa kommun enligt kommunalrådet.

Och kommunalrådet i Orsa - Ann Beskow - tycker det är viktigt att satsningen omfattar alla anställda i kommunen.

- Det blir nästan alltid så att några grupper inte kan vara med och det upplevs ofta som orättvist, säger Ann Beskow. Dels har de ofta tunga jobb och behöver komma iväg, dels så är det bra med gemensamma upplevelser.

Destination Orsa har väckt uppmärksamhet bland andra kommuner i Sverige som hämtat inspiration från Orsa - och projektansvarige Anders Björklund planerar nu en resa till Norrlands inland för att berätta mer om projektet.

- Vi har ett projekt på gång med Inlandsdelegationen som tror på det vi gör. De vill att vi sår ett frö så att andra kommuner hakar på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista