Foto: Annelie Lanner/SR.
SM/Skidorientering

SM-medaljer på hemmaplan

3:25 min

I helgen så har SM i skidorientering avgjorts i Gustafs. Dalaåkarna tvivdes på hemmaplan och tog hem många medaljer.

I går så var det sprintdistansen som avgjordes och i dag så var det de klassiska distansernas tur. Som vanligt så var det stora dalaframgångar.

I gårdagens sprinttävlingar så blev det tre guld. Kvarnsvedens Martin Hammarberg vann herrklassen. Dessutom så tog hemmaåkaren Frida Sandberg hem två juniorguld i den yngsta damjuniorklassen. Maria Bois, Malung, vann den äldsta damjuniorklassen.

I dag så var det klassiska distanser och nya framgångar. I seniorklasserna så blev Helene Söderlund tvåa bakom dubbelsegrarinnan Josefin Engström och i herrklassen, som vanns av Erik Rost, Alfta Ösa, så var Kvarnsvedens Tomas Löfgren trea.

Samtliga juniorguld hamnade i Dalarna. Anton Sjökvist, Stora Tuna, vann klassen herrar 20, och Erik Malmberg, Kvarnsveden, vann i herrar 18. Bland tjejerna så vann Maria Bios återigen damer 20 och slutligen så vann Domnarvets Lisa Lindgren damer 18.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista