Skidor. Foto: Pia Diaz Bergner/SR.
Skidskytte

Skidskyttarna gjorde upp i Idre

Den här helgen har Sverigecupen i skidskytte gästat Idre, med Dala-Järna IK som arrangör. Utöver den femte och sjätte deltävlingen i Sverigecupen, så handlade det om SM-status för klasserna H 22 och D 22 och äldre.

Jakob Börjesson, Lima, blev trea i H 22 och äldre, distanserad av segraren Torstein Stenersen, Tullus, med halvminuten, men placeringen var ändå värd ett SM-guld eftersom det alltså var två norrmän utom SM-tävlan före i resultatlistan.

I klassen D 20-21 slutade Limas Åsa Lif på tredje plats, 2.38 efter segrarinnan, Ingela Andersson, K4.

I D 17, där var Lotten Sjödén, Älvdalen, tvåa efter Linn Persson, Bore. Differensen i mål var endast fem sekunder. Johanna Skottheim, Lima, blev trea.

Vid söndagens masstart vann Moras Anna Wikström D 18-klassen i stor stil. Anna var 46 sekunder före närmsta konkurrent.

Det blev även ett SM-brons till Dala-Järnas Gabriel Stegmayer, som egentligen slutade femma i resultatlistan. Torstein Stenersen, Tullus, en av åkarna utom SM-tävlan, vann tävlingen, medan Christoffer Eriksson Tullus fick ta med sig SM-guldet hem.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".