Oenighet om biltrafik i Borlänge

Under tisdagskvällen debatterades frågan om biltrafik ska tillåtas på Stationsgatan och Målargatan i centrala Borlänge. Ett sextiotal personer, de flesta politiker och köpmän, kom till Centrumföreningens möte.

Centrumföreningen föreslår att man öppnar de två gatorna för biltrafik under vissa tider av dygnet på prov.

En av dem som var där och som gärna vill ha tillbaka bilarna är butiksägaren Mats Dahlberg. Han tror att det kan gynna handeln och liva upp i Borlänges centrum.

- Jag har väldigt svårt att se att det skulle få en ökad försäljning i centrum utan snarare tvärtom, säger miljöpartisten Nils Gossas. Trivsel skulle antagligen försämras när bilarna kommer in i centrum; det finns inga parkeringsplatser inne i stan och det skulle bli ett raggarstråk längs gatorna. Och det tror jag inte att folk tycker om.

Åsikterna går alltså isär även om alla värnar centrum.

Som ett resultat av mötet igår kommer nu Peter Hultkvist, att förslå att kommunen tillsätter en bred arbetsgrupp som ska ser över hela centrum och inte bara de två gatorna. Det handlar om att knyta ihop Kupolen och centrum och öka tillgängligheten med hjälp utav ett arktitektförslag.

Vi måste få en nystart för centrumutvecklingen i Borlänge säger Peter Hultkvist till Dalanytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista