RIA i Ludvika får hjälp av kommunen med att fixa cyklar.

Cyklar ger pengar till RIA

1:19 min

Frivilligorganisationerna hittar nya sätt att få in pengar på. Senast i raden av annorlunda försök till inkomst är RIA i Ludvika, som med kommunens hjälp börjat laga gamla cyklar.

Ludvika kommun har nu satt upp en skylt vid återvinningscentralen Björnhyttan som uppmanar allmänheten att ställa cykeln där för reparation hos RIA, istället för att slänga den i en metallcontainer.

– Förhoppningsvis kommer det innebära att vi får in fler cyklar för vi har haft ett lågt inflöde nu under vintern, säger Eivor Hellman som är föreståndare på RIA i Ludvika.

En cykel kan som de renoverats på RIA kan, enligt Eivor Hellman, kosta 300 till 700 kronor, och det finns planer på att renovera annat än cyklar i framtiden.

– Beroende på hur många cyklar vi får in kanske vi satsar på gräsklippare i vår, säger Hellman.

– Vi tyckte det här var en utmärkt idé. Det finns en dubbel nytta. Vi slipper hanteringen och RIA gör en fantastisk samhällsinsats, säger Lars Öhrbom på Ludvika kommun.

Han utesluter inte att andra frivilliga organisationer kan få stöd av kommunen.

– Det ska i så fall vara seriösa och etablerade organisationer.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

RIA

RIA - Hela Människan är en ideell organisation med en kombination av tusentals frivilliga och över 400 anställda i förebyggande, behandlande och rehabiliterande arbete.

Hela Människans öppna verksamhet vänder sig till människor som på grund av missbruk, hemlöshet, kriminalitet eller brist på fungerande nätverk befinner sig i social utsatthet.

(Källa: helamanniskan.se)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista