Jan Wiklund, moderaterna.
Landstingets minusresultat

"Dalarnas befolkning har lurats"

1:18 min

Jan Wiklund, moderat oppositionsråd i landstinget Dalarna, skräder inte orden när han kritiserar majoritetens misslyckande med budgeten.

Landstinget hade räknat med ett överskott på fyra miljoner förra året. Trots det ser det ut att bli ett underskott på 94 miljoner.

Allra värst går det för hälso- och sjukvården som går back med 222 miljoner kronor.

– Jag har väldigt stor lust att säga "vad var det jag sa?", säger Jan Wiklund, (M).

– Jag tycker Dalarnas befolkning ska känna sig lurade av det budskap som Ingalill Persson och Socialdemokraterna levererade i valrörelsen. Det är ett väldigt brak när det gäller det vallöftet.

Hur kan du vara så säker på att ni hade gjort det bättre?

– För 2010 kan jag ju inte vara säker på det, men för i år kan jag garantera att vi hade ställt helt andra krav på verksamhetscheferna när det gäller att hålla budgeten, säger Jan Wiklund, och fortsätter:

– Nu blir det svårt att göra investeringar och förändringar i sjukvården. Frågan är vilka som ska betala för det här - vi som betalar skatt idag eller våra barn- och barnbarn?

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista