Magnus Jernemyr in action. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
Handbolls-VM

Jernemyr: "Vi laddar med frågesport"

6:09 min

Ikväll spelar Orsa-sonen Magnus Jernemyr och det svenska handbollslandslaget semifinal mot Frankrike. På uppladdningsschemat står bland annat frågesport.

– Det kan handla om frågor om franska revolutionen eller någon framgångsrik travhäst, allt för att få igång hjärnverksamheten, säger Magnus Jernemyr, som också avslöjar hur sargade spelare blir hela inför kvällens match:

– Vår sjukgymnast har hittat en mirakelnål som han slår ner en tre-fyra centimeter i muskeln, för att punktera muskler som dragit ihop sig. Under en minut kan det bli tjugo stick på en och samma muskel, och det gör ofantligt ont.

Hur blir kvällens match?

– Hård. Men vi ska ge det här franska stjärnlaget en tuff match, vi måste ligga på 110% hela tiden för att slå dem.

Under mästerskapet har Magnus Jernemyr fått mängder av grattishälsningar från nära och kära i hemkommunen Orsa.

– Det är jättekul att folk bryr sig och hör av sig. Jag har fått så mycket gratulationer och det är jag tacksam för. Hoppas att de sitter och håller tummarna ikväll också.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Fråga

Magnus Jernemyr

Född 18 juni 1976 i Orsa. Spelar för spanska storklubben Barcelona. Skadade nacken under en match i slutet på 90-talet, och spelar därför idag endast försvarsspel, eftersom anfallsspel belastar hårdare. Ansedd som en av världens bästa försvarare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista