Skolkorridor. Foto Jessica Gow, scanpix.
SVT

Bjursåsbo coachar lärare i Klass 9 A

”Det var katastrofalt!”
1:05 min

I kväll inleds en ny omgång av Klass 9 A i SVT. Programmet där coacher rycker ut till en skola för att förbättra resultaten där. Den här gången sker coachningen i en skola i Örebro och den riktar sig i första hand mot lärarna.

– Det är intressant och kul att få delta i ett sådant här projekt eftersom jag tycker att skolan är en nationell angelägenhet och det är roligt att vi har fått bidra med fortbildning i ämnet. Det säger Bjursåsbon och läraren Gunilla Hammar-Säfström, som återigen är en av coacherna i programmet Klass 9 A.

Förra Klass 9 A var det åtta lärare som tog över undervisningen i en skola i Malmö. Den här gången är det tre lärare som går in och coachar lärarlaget.

– Så vi arbetar via åtta lärare för att höja kvaliten och statusen i klassen.

Anledningen till att det blev just Mikaelskolan i Örebro var att man bedömde att det var en skola som verkligen var i behov av stöd.

Resultaten för eleverna innan programmet var bedrövligt berättar Gunilla Hammar-Säfström. Mer än 30 procent i klassen var underkända i hälften eller fler av alla skolämnen.

– Det var katastrofalt, säger hon.

Klockan 20:00 på SVT1 kan du ikväll se Klass 9 A.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".