Foto: Pelle Marklund/SR Dalarna
SPORT

Världseliten i isracing till Rättvik

Posa Serenius: ”Intensiv isracing”
2:13 min

Världseliten i isracing kommer till Dalarna och hälsar på. Den 16 och 18 mars arrangeras nämligen två tävlingar inomhus, I Rättvik Arena respektive Göransson Arena (i Sandviken), och därmed kan motorpubliken se fram emot två riktiga godbitar i regionen.

Initiativtagare till tävlingen är ett gäng entusiaster i Rättvik, tillsammans med Svenska Isracingförbundet och legenderna "Varg-Olle" Nygren och Per-Olov "Posa" Serenius.

– Vi ville få till något nytt evenemang som dessutom utvecklar sporten. Tillsammans med Rättvik Arena och Göransson Arena har vi fått till ett bra koncept som vi hoppas ska tilltala alla motorintresserade, berättar Rolf Sundberg.

Tävlingarnas upplägg är, att 16 förare, flertalet av de bästa i världen, ska tävla i 20 heat.

Därefter körs B- och A-final. Dalarnas stjärnor - dit räknas de, även om de tävlar för SMK Gävle - Per-Olov "Posa" Serenius och Peter Koij finns självklart med på startlinjen i Rättvik och Sandviken.

- Det här är naturligtvis en riktig höjdare för bygden och för Rättvik Arena. I framtiden hoppas vi att det här blir ett återkommande och populärt arrangemang, säger Jens Christiansson, arenachef Rättvik Arena.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".