Tvätteri. Foto adam Ihse, Scanpix
LANDSTINGSTVÄTTERI

Fler drar sig ur samarbete

Erik Weiman: ”Vi gör ju det som är bäst för oss”
1:04 min

Planerna på ett gemensamt tvätteri i Fredriksberg för flera landsting i Mellansverige har stött på problem. Två landsting har dragit sig ur, och nu verkar även landstinget i Uppsala att vackla. Kvar är då Dalarna.

Tidigare har Landstinget Sörmland hoppat av och i slutet av förra veckan drog sig Landstinget Västmalnland ur. Kvar är då landstingen i Dalarna och Uppsala län.

I förra veckan sa landstingsstyrelsen i Uppsala län ja till att gå vidare med projektet, men nu verkar det inte lika säkert längre.

– När vi räknade på det här så gjorde vi det utifrån förutsättningen vad det betyder för vår egen del. och det gjorde vi i ett läge när landstinget i Västmanland inte fattat något beslut om det här. Det säger Erik Weiman som är moderat ordförande i landstingsstyrelsen i Uppsala.

Från början var landstingen i Sörmland och Västmanland med i det här projektet. Men de väljer nu att gå åt sidan och göra en upphandling.

Om det blir så att även landstinget i Uppsala län följer i detta spår, är svårt att svara på säger Erik Weiman.

Och vad som kommer hända med den här frågan nu är också osäkert.

– Men vi kommer värdera situationen utifrån de nya omständigheter som det innebär att vi har ett beslut från landstinget Västmanland som vi ju inte tidigare haft.

Den 14 februari ska landstingsfullmäktige i Uppsala ta beslut i tvätterifrågan.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".