Kenneth Linder och Sussie Berger är glada över att det nu blir Avesta Art varje sommar. Foto: Stefan Ubbesen
Avesta

Avesta Art nu varje sommar

" För att Avesta Art är så bra"
1:29 min

Konstprojektet Avesta Art utökar. Det blir nu utställningar varje sommar istället för varannan, som det hittills varit sedan starten 1995.

Avesta Art, med svensk och internationell nutidskonst, har blivit en succé med många besökare. Utställningen är en av landets viktigaste i sitt slag.

- - Det har blivit ett allt viktigare arrangemang, både för kommunen och hela regionen.  

– Det är en så bra utställning att vi nu vill arrangera den varje år, även om det medför mycket mer arbete, säger Kenneth Linder, enhetschef i Kultur Avesta.

Beslutet att göra Avesta Art till ett årligen återkommande evenemang har fattats av den politiska majoriteten i kommunen. Sussie Berger är där ordförande i bildningsstyrelsen.

– Vi har valt att satsa extra på fem olika områden de närmaste tre åren. Kulturen är ett av dem, och då vill vi att just Avesta Art ska arrangeras varje sommar.

- - Det är ett starkt varumärke för Avesta och viktigt för vår besöksnäring. Vi hoppas att det också kanske kan göra att företag och människor väljer att flytta till Avesta på grund av att vi har en lockande kulturpolitik, framhåller Sussie Berger.

Årets upplaga av Avesta Art kommer att pågå mellan 4 juni och 11 september och ha temat Sagolikt.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".