SPORT

Bandycup lockar 500 unga till Borlänge

Göran Stenman: ”Det är full rulle dygnet runt”
1:52 min

Idag startar Sveriges största bandycup i Borlänge. Ungefär 500 barn mellan 12 och 13 år kommer under hela helgen spela en mängd matcher, och det hela avslutas med final på söndag.

– Med så många ungar som spelar så många matcher så är jag säker på att vi kan säga att det är Sveriges största bandycup. Det säger Göran Stenman, som är ansvarig för bandycupen i Borlänge.


Få tjejer
Det är 25:e året som bandycupen hålls. Och otaliga unga har genom åren varit med i denna bandycup för att senare bli landslagsspelare och ledare.

Mest är det killar som är med i bandycupen, men några tjejer är med i år också.

– Ja det är väl tre, fyra tjejer som är med. Roligt är också att vi har en tjej från Karlsbyheden som heter Lina och som är med och dömer till och med.


Dalalagen är duktiga
Lagen som är med kommer från nästan hela Sverige, från Bollnäs i norr till Vänersborg i söder. Dessutom har man i år två finska lag med i cupen.

– Vilka som är favoriter är svårt att säga i den här åldern, det ändrar sig så mycket från år till år. Men Västerås, Sirius och Örebro är starka, men en liten varningsflagga ska hissas för dalalagen för de har visat sig vara väldigt duktiga i den här åldersgruppen, säger Göran Stenman.

Klockan 13:00 idag spelas första matchen och 03:00 i natt spelas sista. Finalen går 15:00 på söndag.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".