Skidspår. Foto:Cecilia Huss
skidorientering

Flera dalamedaljer i VM och EM

Tove Alexandersson: ”Presterat bra varenda lopp”
2:01 min

Dalaåkarna i skidorientering har tagit hem flera guld, silver och brons vid mästerskapen i Norge i helgen.

Trots en bruten skida så öppnade Tove junior-VM i Lillehammer med en andra plats på långdistansen. Efter det så har det blivit flera segrar, först på sprinten och sedan i medeldistanstävlingen.

- Det har gått riktigt bra hela tiden, men jag är mest nöjd med sprintloppet. Jag känner mig stark i båda delarna, men min styrka är kartläsningen, säger Tove, som ju även är framstående i orientering utan snö.

Utöver det så åkte Anton Sjökvist, också Stora Tuna, till sig ett guld i går. Trea där blev klubbkamraten Daniel Svensson.

Vid EM i Lillehammer så vann Erik Rost från Malung herrklassen och kan nu titulera sig europamästare. Här slutade Johan Granath femma, endast åtta sekunder från medalj.

I damklassen slutade Kajsa Rickardsson sexa och Helene Söderlund blev nia.

Mästerskapen avslutades i dag med stafetter. För Anton Sjökvist, Daniel Svensson och Adam Karlsson blev det guldmedalj. För tjejerna, som hade Alexandersson på slutsträckan, så blev det en bronsmedalj.

Johan Granath, Peter Arnesson och Erik Rost tog brons på EM. För damernas del blev det silver och i laget körde Kajsa Rickardsson, Josefine Engström och Helene Söderlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".