1 av 2
William Petzäll. Foto Henrik Montgomery, scanpix
2 av 2
Martin Kinnunen. Foto Leif R Jansson, Scanpix
SVERIGEDEMOKRATERNA

"Vi rider ut den här lilla stormen också"

”Vi tar oss igenom det här”
1:02 min

Sverigedemokraternas riksdagsledamot på Dala-bänken - William Petzäll från Borås - togs i helgen omhand av polis. Petzäll var kraftigt berusad och sattes i fyllecell. På partiledningens inrådan har han nu tagit en time-out från politiken.

– Meningen är att han ska söka professionell hjälp för han har inte mått bra den senaste tiden och det är det som har föranlett det här. Så han behöver tid och möjlighet att få hjälp med de bakomliggande faktorer som ledde till den här händelsen. Det säger Mikael Kinnunen, som är Sverigedemokraternas presstalesman.

Hur lång time-out det handlar om är svårt att säga menar Mikael Kinnunen, men säger att utgångspunkten är att man ska försöka få in en ersättare för Petzäll, vilket är minst en månad.

Hur påverkar det här partiet tror du?

– Det är klart att det stormar omkring oss i media, och det är ju aldrig roligt att det sätts fokus på något annat än politik. Men vi kommer kunna ta oss igenom den här lilla stormen också, och kunna koncentrera oss på politiken.

Hur går snacket inom partiet nu?

– Man är såklart orolig för Williams hälsa givetvis, men också för hur vi uppfattas av väljare och media. Men jag tror nog att den bestämda uppfattningen inom partiet är att det här är en storm som vi kommer reda ut på ett bra sätt.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".