Sjukhussäng. Foto Bertil Ericson, scanpix
SÄLEN

Klämdes till döds på vårdcentral

”Vi rubricerar det som vållande till annans död”
1:23 min

En tragisk olycka med dödlig utgång inträffade på Sälens vårdcentral sent i går eftermiddag. En 6-årig flicka klämdes fast så svårt i en säng att hon senare avled på Mora lasarett.

Det var vid 17-tiden igår som den sex-åriga flickan befann sig på vårdcentralen med en 8-årig syster. De var där med anledning av att de hade en anhörig som också fanns i lokalerna och de väntade på den här personen.

– Sedan anträffade den här flicka när hon satt fast i en sådan här sjukhussäng som regleras med en elektrisk motor. Exakt hur det gått till vet vi inte för det ska ju en teknisk undersökning fastställa. Det säger polisens presstalesman, Sven-Åke Petters.

Än så länge så vet inte polisen alla detaljer men troligtvis så hände detta under ett obevakat tillfälle.

– Flickan fick tillträde till sängen utan att någon förhindrade det, så förmodligen var det så.

Hur utreder polisen det här?

– En förundersökning är inledd och det rubriceras som vållande till annans död. Vem som kan ställas till ansvar för det, det är för tidigt att veta. Men vi inriktar oss på det brottet.

Karin Stikå-Mjöberg som är landstingsdirektör kommenterar den tragiska händelsen så här:

– Vi ska nu göra allt vi kan för att stödja anhöriga och personal på vårdcentralen.

Landstinget kommer nu att göra en egen interutredning om det som hänt. Några fler kommentarer vill inte landstinget ge med hänsyn till flickans anhöriga och berörd personal

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".