Ica Maxi i Borlänge öppnar

Idag öppnar Ica Maxi i Borlänge. Stormarknaden har anställt 100 personer och sortimentet består av 45 000 olika varor som ska locka kunder från hela Dalarna. Men alla gläds inte åt den nyöppnade stormarknaden.

Ulrika Danielsson är butikschef på Ica Kvarnen i Kvarnsveden utanför Borlänge. En liten familjeägd butik med nitton anställda, och Ulrika Danielsson känner oro inför framtiden.

- Det är klart att man är orolig men man hoppas ju att kunderna trivs hos oss. Så fort kunden bryter sitt mönster och börjar handla på Ica Maxi nån gång i månaden kommer det att påverka oss som är små.

En som vet hur det är att kokurrera med Ica Maxi är Erik Pettersson i Umeå. För fem år sen öppnade stormarknaden bara någon kilometer ifrån butiken han äger. Och i början tappade butiken många kunder.

- Vi var tvungna att dra ner på personal. Men eftersom de flesta kunder vi har går eller cyklar till oss tappade vi inte så mycket ändå.

Men på Ica Kvarnen i Borlänge försöker man se positivt på framtiden. Man har satsat på tid och pengar på att få butiken så attraktiv som möjligt, allt för att få kunderna att stanna och Ulrika Danielsson tror att man kommer att lyckas.

- Vi hoppas att man tänker lite längre och att det inte bara är priset som får avgöra, säger Ulrika Danielsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista