Avdelningschef Britt-Marie Kans och verksamhetschef Eva Dahlén tillsammans med sköterskorna Kristina Grund och Lena Toms. Foto: Jonna Björnbom/Sveriges Radio.
Mora lasarett

Bättre dagvård för patienter i Mora

” Dom har närhet till all personal”
1:39 min

Dagvården på en av Mora lasaretts medicinavdelningar har fått en riktig ansiktslyftning. De nya lokalerna som invigdes igår ska ge patienterna bekvämare och tryggare vård.

– Vi har önskat det här i flera år, säger Eva Dahlén, verksamhetschef för medicinavdelningen på Mora lasarett, som är nöjd med att lokalerna anpassats så de fungerar bättre för dagvård.

Tidigare har patienterna ibland varit tvungna att läggas in på avdelningen för att få sin vård men nu kan de behandlas över dagen och sedan åka hem igen.

Det har tidigare också varit svårt för personalen att hålla sig till de sekretessregler som gäller eftersom lokalerna har varit trånga.

Patienterna har varit väldigt positiva till förändringarna.

– Våra patienter är ju ofta kroniker som kommer till oss regelbundet under flera år och om möjligt är de mycket mer nöjda nu än vad de var för ett år sedan, säger Eva Dahlén.

– De har närhet till all personal, samtidigt som de inte blandas med dem som ligger på de vanliga vårdplatserna.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Dagvården

På avdelningen behandlas patienter som behöver vård i form av blodtransfusioner, cellgiftsbehandlingar och andra avancerade droppbehandlingar.

Under de senaste två åren har antalet besök till avdelningen varit drygt 2000 per år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".