Maud Olofsson. Foto Anders Wiklund, scanpix.
NÄRINGSLIV

Håkan från Falun träffar Maud Olofsson

”Jag hoppas på en bra dialog”
1:01 min

I dag ska näringsminister Maud Olofsson träffa en grupp unga människor för att höra deras syn på framtidens jobb. Efter lunch ska 16 personer i åldern 20-30 år framföra sina idéer om innovationer i jakten på de nya jobben. En av de är Håkan Alfon från Falun.

– Ser man lokalt i Dalarna så finns det jättemånga bra initiativ redan idag. Jag tror väl att en del där som skulle behövas är en samordning på de resurser som finns. Sedan har vi ju Högskolan där det frodas mycket bra idéer, och det viktiga är ju att man hittar ett verktyg som uppmuntrar idéer från Högskolan. Det säger Håkan Alfon från Falun som är en av de som idag träffar Maud Olofsson.

Hur ser du på ett sådant här möte?

– Jag tycker att det är jättebra och jag hoppas att det här är första mötet i en rad av möten tillsammans med näringsministern, och att vi kommer ha en nära dialog i det här arbetet.

Hur stor påverkan tror du ni har?

– Jag tror att de kommer lyssna på oss.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".