Foto: Dan Hansson/Scanpix. Arkiv.
DALARNA

Trafikkaos och rasrisker

”Oerhört besvärligt i trafiken”
2:37 min

Snöandet har orsakat en hel del problem i länet. Och förutom i trafiken så har räddningstjänsten larmats till ishallen i Furudal, där det finns risk för att taket kan rasa in. Flera av vajrarna på ishallen har gått av.

Det har kommit två-tre decimeter snö på sina håll i länet och det har påverkat trafiken på många sätt.

Trafikverket varnar för ett akut trafikläge på vägarna under morgonen och förmiddagen i Dalarna. Det är stora störningar i buss- och tågtrafiken och många avåkningar.

Ingen olycka med personskador har dock inrapporterats.

Även postutdelningen har drabbats och är kraftigt försenad på många håll.

Dalatrafik rappporterar om ett mycket svårt trafikläge med förseningar och inställda bussturer. Flera bussar har fastnat i snön.

Stopp för tågen
Tågtrafiken påverkas också med förseningar och inställningar.

Det blev växelproblem i Borlänge tidigare under morgonen. Flera lok spårade ur och ställde sig i vägen så tågfordonen inte kom ut från stallen.

Många avåkningar
Natten var lugn på vägarna med bara enstaka avåkningar men under de tidiga morgontimmarna började rapporterna komma in om att allt fler har kört fast i snön.

Bland annat körde en skolbuss fast i en vall på riksväg 50 på väg in mot Borlänge. På riksväg 70 snurrade en bil runt och hamnade i fel körfält. Många lastbilar blev stående.

Mycket snö
Siffror från SMHI berättar att det har kommit 25 centimeter snö i Vikarbyn, Nyhyttan har fått 23 centimeter och Säter 22 centimeter.

All snö gör att posten och morgontidningarna kommer att bli försenade.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".