Turism

Nytt bolag ska locka turister

4:01 min

Dalarna trappar upp jakten på turister från när och fjärran. Igår presenterades det nybildade turistbolaget "Visit Dalarna AB", som är ett samarbete mellan länets alla turistorganisationer.

-- Vi vill öka affärsutvecklingen inom besöksnäringen i länet och skapa ett samarbete som vi inte haft tidigare, säger Carl-Johan Ingeström, turistchef i Falun.

– På det här sättet kommer vi att kunna vara med när organisationen Visit Sweden är ute och säljer in Sverige som turistland, det har vi inte fått chasen till tidigare, fortsätter han.

– Den här bolagsbildningen är unik för Sverige och det är fantastiskt att vi från och med nu får en gemensam försäljningskanal för alla länets turistorganisationer och företag, säger Lotta Magnusson, turistchef inom Region Dalarna.

En annan som tror mycket på det här är Annika Larsson som är turistansvarig i Vansbro kommun.

– Vi kommer att betyda mycket för oss i kommunen, där vi ju t ex har många småskaliga turistföretag i kommunen och det är ju dem som förhoppningsvis ska kunna växa genom det här, säger Annika.

Och även Malungs kommuns turistchef, Lars Bälter är nöjd och glad över det nya bolaget och vad det kan innebära.

– Även om vi är stora inom besöksnäringen så har ju vi också många små- och medelstora turistföretag i Malung-Sälen.

– Nu får ju de en helt ny och förhoppningvis försäljningskanal ut i världen, och det kommer att betyda mycket positivt för kommunen, säger Lars Bälter.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista