Relativt lugn midsommarnatt

Det har varit en relativt lugn midsommarnatt här i Dalarna, med undantag för ett omfattande ungdomsfylleri främst i Leksand och Rättvik. Dessutom har flera fall av misshandel och rattfylleri i länet sysselsatt polisen.

Midsommaraftonen började dock lugnt, berättar dalapolisens vakthavande befäl Sten Sabel. Det var inte förrän vid midnatt som det blev stökigt och då främst i Leksand och Rättvik.

- Det var väldigt mycket ungdomsfylleri i Leksand. Åldern på de berusade var i många fall väldigt låg, säger Sten Sabel.

Den allvarligaste händelsen i länet under natten var en grov misshandel utanför nattklubben Lucky House i centrala Leksand. En 19-årig man blev knivskuren i benet och fick föras till Mora lasarett för vård. Gärningsmännen som var två män, 20 och 21 år gamla anhölls av polisen.

Det har också varit ”stökigt” på andra platser i länet under natten.

- Omkring tjugo personer i länet har omhändertagits för fylleri. I Borlänge greps två personer misstänkta för rattfylleri. Dessutom sitter två personer, en man från Avesta och en man från Malung, misstänkta för misshandel, berättar Sten Sabel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".