Samhall lägger ned produktion i Ludvika

Större delen av verksamheten vid Samhalls industrienhet i Ludvika läggs ned och flyttas till Laxå. De monteringsuppdrag till bland annat ABB som Samhall har i Ludvika blir dock kvar.

Idag har industrienheten i ludvika 160 anställda. Tre fjärdedelar av de erbjuds nu jobb inom Samhalls tjänsteverksamhet.

- Samhall i Ludvika har samarbetsavtal med kommunala, privata och statliga arbetsgivare. Vi ser goda möjligheter att bredda utbudet av arbetsuppgifter, vilket på sikt skapar bättre förutsättningar för medarbetarna att få nya jobb på övriga arbetsmarknaden, säger Calle Holsltedt, distriktschef i Samhall.

Uppsägningar kommer dock att ske, men det ska inte drabba någon av de anställda med funktionshinder, lovar Samhall i ett pressmeddelande.

Förändringarna ingår i Samhalls omstruktuering där företaget koncentrerar industriverksamheten till ett 50-tal orter i landet. På övriga håll satsar Samhall på tjänstejobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista