Anna Haag. Foto: Adam Ihse/Scanpix.
skid-vm

Haag: "Kommer att bli väldigt tufft"

Anna Haag"hoppas det känns bra"
1:59 min

Anna Haag räknar med hård körning i sin VM-premiär. Men formen känns bra inför dagens dubbeljakt.

Det är dags för Anna Haag att köra VM-premiär i Oslo och hon har förberett sig väl.

- Jag har kört några intervallpass och de har känts bra, men det är en helt annan sak när man kör man mot man så jag hoppas att det känns bra, säger Anna Haag.

I förra helgens genrep i Drammen slutade Haag på en tolfteplats, men den låga placeringen oroar henne inte.

- Jag tror att min form kommer att bli bättre ju längre det här mästerskapet lyder. På torsdag har vi ju en väldigt viktig distans på stafetten så om allt följer enligt planen, och som det brukar vara, ska väl formen vara som bäst då.

I dagens dubbeljakt tror Haag på ett tufft lopp med hög fart redan från början.

- Jag tror att Justyna Kowalczyk kommer att vilja köra från början. Det kommer att bli väldigt hård körning, man kommer nog vara så otroligt trött i bytet.

– Fast jag har ganska lätt för klassiskt tror jag att kommer få ligga på min absoluta gräns för att hänga med. Och sen får man se hur länge det håller på skaten, om det är nån som är pigg så det blir körning då också eller om det klumpar ihop sig, säger Haag.

Banan i Oslo skiljer sig från de världscupbanor de tävlande åker i normalt.

- Den sträcker sig ganska långt ut så det blir ganska rejäla stigningar. I vanliga fall brukar man snurra omkring i stadion, då blir det ganska korta och branta stigningar men här är det väldigt långa och fina stigningar.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Mer om skid-VM

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix.

#link=249906#

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".