Daniel Fält och Louise Yngesson Foto Sara From
Falun

De tävlar i bra idéer

"Uppdraget är hemligt"
1:12 min

Två unga kreatörer från Falun åker imorgon till Stockholm för att delta i en uttagningstävling till EM för unga kreatörer, som går i Kroatien.

- Uppdraget är hemligt fram till tävlingsdagen. Ungefär vid tio tiden imorgon bitti kommer vi få en breif av en uppdragsgivare och det är problemet som ska lösas som en helsideannons i dagspress. Vi har fram till klockan tre på oss att lösa detta, säger Louise Yngesson. Det är hon och Daniel Fält som dletar i tävlingen.

- En breif är när en kund kommer till oss och berättar hur deras situation ser ut, hur dom jobbar idag, vad de har för problem, hur deras mål ser ut och hur de ska komma dit. Sedan ska vi försöka hjälpa dem helt enkelt, berättar Daniel Fält.

Kan ni gissa vad det är för uppdrag detta året?

- Förra året var det ju McDonalds, säger Louise Yngvesson.

- Det är alltid ett större företag. I juryn sitter branschfolk och en representant från företaget så det är som ett riktigt uppdrag man får tackla, säger Daniel Fält.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".