Ljus framtid för telemarketingföretag i Borlänge

I tisdags gick företaget Nordic Telemarketing i Falun i konkurs.
Anledningen uppges vara vikande försäljning av framförallt hälsokostprodukter via telefon. Men det är inte alla telemarketingföretag i Dalarna som går dåligt.

På företaget Gavle marknadskommunikation i Borlänge är det febril aktivitet bland säljarna. Här har man inte alls märkt av den nedgång som Nordic Telemarketing i Falun vittnar om, berättar Inger Lindeberg som är regionchef.
På Nordic Telemarketing i Falun säger man att anledningen till konkursen framförallt handlar om att människor blivit trötta på de allt fler företagen som säljer produkter via telefon. En annan anledning är det så kallade Nix-registret där privatpersoner kan anmäla att man inte vill bli uppringd av telefonförsäljare.
- Vi anser man att nix-registret är positivt eftersom säljarna slipper ringa till personer som inte vill handla via telefon, säger Inger Lindeberg på Gavle marknadskommunikation.
Hon ser ljust på framtiden för telemarketingbranschen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista