Första spadtaget för hockeyarena

- Femte juli 2004 kommer för alltid att bli ihågkommet som dagen man tog det första spadtaget för en otroligt fin arena - Ejendals arena, sa Jonas Bergqvist, Leksand IF:s vd, innan han satte spaden i marken.

Idag togs alltså det symboliska första spadtaget på Leksands IF:s nya hockeyarena. Hos Leksandsborna finns det dock delade meningar angående om Leksands kommun har gjort rätt då dom satsat pengar i projektet.

Leksandsbon Hugo Matsson skulle hellre se att pengarna som kommunen satsat i arenan istället skulle gått till sjukvård och åldringsvård.

- Jag tycker att pengarna behövs till viktigare saker, säger han till Dalanytt.

En som dock tycker att arenan behövs är Karl-Erik Andersson.

- Det behövs en satsning inför framtiden och när man har ett topplag i ishockey så måste man värna om det för att dom ska fortsätta vara i topp.

Leksands kommun kommer att gå in med 115 miljoner kronor i hyra under 25 år, vilket motsvarar kommunens underskott för hallen idag. Det innebär att det inte blir någon ekonomisk skillnad för skattebetalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista