Allt lättare för ungdomar att få tag i alkohol

När svarthandeln med utländsk alkohol nu har tagit fart även här i Dalarna innebär det också att ungdomar lättare får tag i öl och sprit.
När alkohol blir mer lättillgängligt ökar också användandet av andra droger och dessutom går alkoholdebuten allt längre ner i åldrarna.

I går berättade vi Dalanytt om Kristian som varit med och köpt öl i Tyskland. Det är inte ovanligt att man för in 30 000 ölburkar varje vecka för att sälja det svart i Dalarna. 

Tommy Arnberg, fältfritidsledare i Borlänge, säger att smugglarna struntar i vem det är som köper alkoholen och att det nu är upp till föräldrarna att ta större ansvar för sina barn.

Tommy Arnberg är ute på nätterna i Borlänge en gång var 5:e helg och han ser hur ungdomar festar. Även om tillgängligheten på öl och sprit har ökat tycker han att det yttersta ansvaret ligger hos föräldrarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista