Hockeyskola i Älvdalen en succé

När Steens hockeyskola fick lov att flytta till Älvdalen på grund av ombyggnaden av Mora ishall befarade Malte Steen att han skulle bli tvungen att lägga ner. Men resultatet har blivit det motsatta.

Med stöd från Älvdalens kommun har hockeyskolan blivit en succé och Malte Steen är mer än nöjd.

- Det är overkligt bra för det brukar ta väldigt lång tid att få alla människor att hjälpa till som gör att hockeyskolan fungerar men här i Älvdalen har det gått jättebra. Och anläggningen är helt perfekt för ändamålet.

Runt 650 elever på hockeyskolan med anhöriga har invaderat Älvdalen i sommar.

Det innebär inte bara att Steens hockeyskola lyckats med sin flytt utan det innebär också ett stort lyft för turismen i Älvdalen.

- Våra campingstugor är fullbokade, vi har ett fåtal platser med tvåbäddsstugor kvar, och husvagnar har strömmat till, säger Marie Mörk som jobbar på Älvdalens simhall och camping. Och så är det ju många anhöriga som är här och simmar eller spelar golf medan barnen tränar hockey.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".