Brandmän fattas i södra Dalarna

Det behövs mer folk till räddningstjänsten i Södra Dalarna. Därför startar man nu en kampanj med att söka deltidsbrandmän till dom lokala stationerna berättar Gustaf Sandell på Södra Dalarnas räddningstjänstförbund.

Kampanjen med att rekrytera deltidsbrandmän startar i augusti och kommer att pågå fram till oktober. Förutom annonser i tidningarna så kommer räddningstjänsten att besöka företag på dom olika orterna för att informera och locka folk till att söka jobbet.

- Vi börjar få ont om reserver och vi kommer att behöva ungefär tre-fyra man på varje station, säger Gustaf Sandell. I Horndal är vi en man kort och på de andra stationerna handlar det om att vi egentligen inte har några reserver.

Kraven som ställs på personer som vill jobba som brandmän är bland annat att de är fullt friska, har god kondition och bor på orten så att de kan vara inne på stationen på fem minuter.

Gustaf Sandell berättar att man som deltidsbrandmän tjänstgör var tredje eller var fjärde vecka och då ska vara tillgänglig dygnet runt med hjälp av en sökare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".