1 av 2
Vargar. Foto Jonas Ekströmer, Scanpix
2 av 2
Hästen Sailor, Emma Kristoffersson, Camilla och Jesper Göras och så Jan-Olof Sköld som alla bor i Sifferbo. Foto, Stefan Ubbesen
Nornreviret/Gimmenreviret

Besked om inplantering av varg upprör inte

Acceptans bland Sifferbor inför varginplantering
1:25 min

Nornreviret mellan Smedjebacken och Hedemora och Gimmenreviret norr om Borlänge föreslås av Länsstyrelsens viltförvaltningsdelegation som lämpliga platser för inplantering av varg. Ett besked som inte upprör de boende i områdena. 

Länsstyrelsens viltförvaltningsdelegations besked om att Nornreviret mellan Smedjebacken och Hedemora och Gimmenreviret norr om Borlänge är det platser föreslås för inplantering av varg upprör inte de boende vi talade med. 

– De ska få finnas här också, säger Camilla Göras, som bor i Sifferbo i Gimmenreviret.

Andra personer som dalanytt pratade med hade liknande kommentarer.

– Gärna för mig, jag tror inte vargen kommer att anfalla mig eller någon annan heller för den delen. Vi har björn och vi har varg så får folk acceptera det, säger Jan-Olov Sköld.

Emma Kristoffersson är ofta ute och rider på sin häst Sailor. Och hon säger att hon heller inte har något emot varg så länge de inte kommer ner i byn.

– Det är ok, så länge de inte attackerar djuren, säger Emma Kristoffersson.

Dalanytt
dalanytt@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".